Rutger van de weel

rutger van der weel

"van pannenkoek naar kaviaar"

Op mijn 14 de was ik al geïnteresseerd in koken. Niet zozeer op sterrenniveau maar ik vond het gewoon leuk. Beetje kijken “bie moeders in de keuken”. Mijn eerste baan was dan ook gelijk in de keuken van een pannenkoek-steakhouse en ik mocht gelijk beginnen aan de garde. Vervolgens ben ik naar de hotelschool gegaan en heb stages gelopen bij o.a. Prinses Juliana. Destijds heb ik dat gedaan om echte culinaire ervaring op te doen. Was natuurlijk wel even wennen. Van “pannekoek naar kaviaar”.

Daarna werkte ik bij kasteel Erenstein en uiteindelijk belandde ik bij het paradepaardje van Zeeland “Inter Scaldes”. Ik heb hier veel geleerd onder leiding van de familie Boudeling.

In 2003 piepjong Katseveer ingerold met mijn vrouw,

Heel snel de top van gastronomie bereikt en een  Michelin-ster en vermeldingen van Lekker en Gault Millau is het resultaat.

Drift, gloed, hartstocht, vurigheid, vuur, overgave en liefde zijn andere synoniemen voor passie. “Koken is passie”. Passie voor het vak heb je nodig om dit vol te houden. Elke dag een topprestatie willen neerzetten. Iedere gast tevreden, verrast, blij, dankbaar en voldaan zien weggaan. Dat is mijn doel, niet meer en niet minder!

Coquille St Jaqcues, truffel, bloemkool, Parmezaan en hazelnoot

niet echt een leukste ervaring maar gewoon elkaar af ten toe voor de gek houden. Vragen of de stagiair de kreeft even uitlaten of om groene paprikapoeder sturen.

krokant gebakken zwezerik.

spruiten en niertjes.

puur en de gerechten zijn in balans.

een restaurant waar gastvrijheid en kwaliteit van het eten goed in balans is.

cornflakes, krant & koffie.

Tenerife, Lapland, Mallorca.

Formule 1, met de hond lopen, potje darten met een biertje.

dierbaar maar door mijn vak helaas te weinig tijd om te zien.

workaholic ben geworden.

weekend meedraaien met het Red Bull Racing team.

mijn vrouw en onze lieve hond Milo.

belangrijk maar een volle zaak nog meer.

een gezonde zaak te blijven houden zodat de gasten ons restaurant blijven bezoeken.

kiest u voor iemand die altijd voor het beste resultaat gaat. Smaakvolle, regionale en mooie gerechten die altijd in balans zijn.

katseveer 6
katseveer 5

mijn Restaurant

Katseveer in Wilhelminadorp.

St Tropez in Zeeland. Ons restaurant ligt op een van de mooiste plekken van het land. Precies op de scheiding van Zee & Land vindt u ons restaurant wat een panoramisch uitzicht heeft op Nationaal Park Oosterschelde.

Ons restaurant voert sinds 2006 een Michelinster. 

Leuk om te melden is dat ons restaurant zich bevindt in het voormalige veerhuis van het Katseveer tussen Zuid-Beveland en Noord-Beveland.

 

mijn Restaurant

Katseveer in Wilhelminadorp, het St Tropez in Zeeland. Ons restaurant ligt op een van de mooiste plekken van het land. Precies op de scheiding van Zee & Land vindt u ons restaurant wat een panoramisch uitzicht heeft op Nationaal Park Oosterschelde.

Ons restaurant voert sinds 2006 een Michelinster. 

Leuk om te melden is dat ons restaurant zich bevindt in het voormalige veerhuis van het Katseveer tussen Zuid-Beveland en Noord-Beveland.

katseveer 6
katseveer 5