ronald van roon

ronald van roon

"mijn kookstijl is een klassiek franse basis"

Geboren in 1985 te Barendrecht, onder de rook van Rotterdam, opgegroeid tussen de spruiten- en aardappelvelden. Al van jongs af aan mocht ik met mijn opa mee om aardappels te rooien. Later bleek dat dit mijn 1e kennismaking was met ècht verse ingrediënten.

Op mijn 15e, na een snuffelstage in het restaurant vlak bij mijn opa, wist ik het ‘Ik wil kok worden’. Ik kreeg een bijbaantje voor het weekend en de vakanties bij Het Kasteel van Rhoon onder leiding van Meesterkoks Ad Janssen en Aard van den Hoek.

Met een goede basis begon ik op mijn 17e aan de koksopleiding. Na een aantal gerenommeerde restaurants in Rotterdam en een stage in een Michelin bekroonde sterrenrestaurant in Dortmund kwam ik in 2007 bij Restaurant Calla’s in Den Haag terecht, onder leiding van Marcel van der Kleijn.

Binnen gekomen als Chef de partie, langzaam doorgegroeid tot keukenchef, kwam in 2015 de mogelijkheid om mede-eigenaar te worden met mijn partner Bianca Fellinger. In 2017 werd de Michelin ster van Calla’s, dat sinds 2002 al in het bezit was, overgedragen op mijn naam.

Mijn kookstijl is een klassiek Franse basis met nationale en internationale accenten, waarbij verse ingrediënten uit onze eigen tuin “Laantje Voorham”, naast een goede ondersteunende saus de aanvulling zijn in mijn keuken.

gelakeerde kalfhartzwezerik met gebrande prei.

gebakken tarbot met zwarte truffel.

geen tierelantijnen.

Mugaritz – Errenteria San Sebastian.

yoghurt met vers fruit.

koken en Formule 1.

reizen door Zuid Afrika.

mijn gezin/vrienden/familie en lekker eten/drinken.

een mooie bekroning op het harde werken waar je het voor doet.

stabiliteit, zodat Calla’s bij de top van Nederland blijft behoren.

door mijn ingetogenheid mijn focus op de details liggen.

krijgt u puurheid, geen tierelantijnen

ronald van roon 2
callas 7

mijn Restaurant

De keuken van Calla’s is klassiek Frans zonder tierlantijnen. Smaakvol, licht en prachtig om te zien. Het restaurant heeft een moderne setting en is de perfecte achtergrond voor ons culinaire meesterschap.  Op de begane grond is de Champagne lounge, een uitstekende plek voor een aperitief, gescheiden van de Chefs Table, met een zijden geborduurd kamerscherm. De centrale trap leidt naar de eerste verdieping waar aan twee kanten ronde eettafels staan in de langwerpige dinerruimte. 

De Michelingids omschrijft Restaurant Calla’s als volgt: “Hier wacht u een memorabele maaltijd, sober en delicieus geraffineerd”.

mijn Restaurant

De keuken van Calla’s is klassiek Frans zonder tierlantijnen. Smaakvol, licht en prachtig om te zien. Het restaurant heeft een moderne setting en is de perfecte achtergrond voor ons culinaire meesterschap.  Op de begane grond is de Champagne lounge, een uitstekende plek voor een aperitief, gescheiden van de Chefs Table, met een zijden geborduurd kamerscherm. De centrale trap leidt naar de eerste verdieping waar aan twee kanten ronde eettafels staan in de langwerpige dinerruimte. 

De Michelingids omschrijft Restaurant Calla’s als volgt: “Hier wacht u een memorabele maaltijd, sober en delicieus geraffineerd”.

callas 6
callas 7