pieter bosters

pieter bosters

chef pieter bosters

"het mooiste is de adrenaline die door je lichaam dendert"

Ik ben geboren in Bergen op Zoom en ik ben afkomstig uit een echte horeca-familie. Ik heb er voor gekozen de keuken in te gaan en ik heb de koksopleiding gevolgd in Breda.

Nadat ik in meerdere sterren restaurants heb gewerkt in binnen- en buitenland, opende ik in 2005 Restaurant Mijn Keuken in Wouw. In 2010 werd ik beloond met een Michelinster. De gedachte van Mijn Keuken is om eerlijke producten te gebruiken en op een hoog niveau te koken zonder tierlantijnen.

Verse, mooie producten geven mij een enorme drive om vernieuwend te werken. Je voelt de creativiteit en gaat filosoferen over nieuwe combinaties. Daar streef je naar, maar dat is heel moeilijk, omdat het wiel al meerdere malen is uitgevonden. Ik ben dagelijks bezig met eten, maar niet om continu nieuwe dingen te bedenken. Er moet ook gewerkt worden. Het mooiste is de adrenaline die door je lichaam dendert wanneer het allemaal moet gaan gebeuren in die paar uurtjes in de avond. Daar heb je heel de dag hard voor gewerkt. Als het er uitkomt in een servies en de mensen tevreden zijn, is dat echt een beloning.

langoustine met zwezerik & citruskaramel.

stageperiode bij Ballymaloe House in Ierland.

niets, laat me maar lekker slapen.

droog of doorgekookte maaltijd.

altijd in ontwikkeling, de basis is regionaal en niet te veel opsmuk.

koffie en de krant.

de natuur in en steden bezoeken.

mijn rots in de branding, zonder hun support, energie en tijd had ik dit niet kunnen behalen.

in de horeca gegaan ben haha, het vraagt veel offers al zou ik er ook niet zonder kunnen!

verre (culinaire) reizen maken.

stedentrips, food gerelateerde docu’s en wijndrinken met familie.

een kroon op je werk, maar van een gouden bord kun je niet eten. Ik heb net zo veel bewondering voor succesvolle zaken zonder ster!

een 2e zaak waar ik mijn dromen kan realiseren.

hebben we een leuke avond met eten op niveau, interactie in de keuken en vooral lol!!

pieter bosters 11
pieter bosters 9

mijn Restaurant

Aan de voet van de grote Lambertus kerk, in het centrum van het dorpje Wouw, ligt het voormalig gemeentehuis. Sinds 2005 kook ik hier in mijn restaurant Mijn Keuken. Het historische pand, uit 1923, is begin jaren 90 verbouwd tot een restaurant. Tijdens deze verbouwing is er een verdieping onder het pand gerealiseerd waar zich nu de keuken bevindt. Op begane grond, gelijk met het restaurant houd ik het overzicht in zijn ‘boven-keuken’ waar enkel warme gerechten worden gekookt.

Het restaurant is ruim op gezet met een moderne inrichting, waar klassieke elementen zijn behouden. Wij kunnen 45 gasten ontvangen, maar een walking diner is mogelijk tot zeker 80 gasten.

mijn Restaurant

Aan de voet van de grote Lambertus kerk, in het centrum van het dorpje Wouw, ligt het voormalig gemeentehuis.
Sinds 2005 kookt chef Pieter Bosters hier in Restaurant Mijn Keuken.
Het historische pand, uit 1923, is begin jaren 90 verbouwd tot een restaurant. Tijdens deze verbouwing is er een verdieping onder het pand gerealiseerd waar zich nu de keuken bevindt. Op begane grond, gelijk met het restaurant houdt de chef het overzicht in zijn ‘boven-keuken’ waar enkel warme gerechten worden gekookt.

Het restaurant is ruim op gezet met een moderne inrichting, hierin zijn klassieke elementen behouden. Tijdens lunch of diner kunnen wij hier tot 45 gasten ontvangen, maar een walking diner is ook mogelijk tot zeker 80 gasten.

pieter bosters 11
pieter bosters 9