Paul kappé

paul kappé

paul kappe 1

"het gerecht werd geserveerd op een supergeleider "

De passie voor koken zit er bij mij al van jongs af aan in. Mijn ouders waren redelijk bourgondisch en als er vrienden op bezoek waren, maakten ze garnalencocktails en bijzondere hapjes. Ik wilde altijd meehelpen. Toen Paul op de basisschool een keuzevak mocht volgen, was deze keuze dan ook vrij snel gemaakt. Mijn klasgenootjes kozen voor papier-maché, knutselen of houtbewerking, maar ik ging altijd voor koken. Dat was eigenlijk al wel typisch.

Na de horeca-opleiding bij De Rooi Pannen en verschillende stages en banen bij restaurants in de regio, werd ik in 2014 benaderd door de eigenaren van Monarh. Uiteindelijk hebben we er samen ongeveer een jaar over gedaan om deze zaak op te starten. Mijn visie was vanaf het begin duidelijk: Tilburg kan een nieuw exclusief restaurant met alles erop en eraan wel gebruiken en ik wilde dat gaan neerzetten. We hebben over alles nagedacht: van de vorm van de tafels tot de handdoekjes op de wc.

In 2019 werden we bekroond met de Michelinster. Restaurant Monarh is hiermee het eerste Tilburgse restaurant ooit met een Michelinster.

Bijzondere smaakcombinaties en verrassende ingrediënten; dat zijn de uitgangspunten voor mijn gerechten. Ik maak gebruik van de beste producten in samenspel met nieuwe kooktechnieken. Een innovatieve Franse keuken met wereldwijde moderne invloeden.

Leuk om te melden is dat wij in 2016 veel media-aandacht hebben gekregen, nadat wij een zwevende amuse hadden aangekondigd. Het gerecht werd geserveerd op een supergeleider, die met vloeibaar stikstof koud is gemaakt en maximaal drie minuten boven een magneet kon zweven. Wij hebben dit proces mogen laten zien in een uitzending van het programma RTL Night.

mijn signature dish

Mijn Signatuur gerecht is een combinatie van varkenshiel met gerookte paling, koolraap en citroenbladjus. 

5 jaar geleden heb ik de prijs van het beste varkensvlees gerecht van Nederland gewonnen. Bij dit gerecht heb ik varkens hiel gebruikt. Ik vind het mooi om een combinatie van vlees en vis te maken. Ik kook licht en fris maar elk gerecht heeft veel power!

paul kappe 9

mijn signature dish

Mijn Signatuur gerecht is een combinatie van varkenshiel met gerookte paling, koolraap en citroenbladjus. 

5 jaar geleden heb ik de prijs van het beste varkensvlees gerecht van Nederland gewonnen. Bij dit gerecht heb ik varkens hiel gebruikt. Ik vind het mooi om een combinatie van vlees en vis te maken. Ik kook licht en fris maar elk gerecht heeft veel power!

paul kappe 9

vernieuwend, erg bezig met presentatie van gerechten en beleving aan tafel.

heb er geen. Eten is ook voor de gezelligheid, of het een sterrenrestaurant is of een eenvoudig restaurant, als de kwaliteit maar goed is.

produceren van muziek.

heel belangrijk!

inspiratie reis maken.

mijn partner en muziek.

een bevestiging en beloning van al het mooie werk.

gaan voor de tweede Michelinster.

krijgt u een gedreven kok die gaat voor kwaliteit én beleving!

vernieuwend, erg bezig met presentatie van gerechten en beleving aan tafel.

heb er geen. Eten is ook voor de gezelligheid, of het een sterrenrestaurant is of een eenvoudig restaurant, als de kwaliteit maar goed is.

produceren van muziek.

heel belangrijk!

ik heb nergens spijt van.

inspiratie reis maken.

mijn partner en muziek.

een bevestiging en beloning van al het mooie werk.

gaan voor de tweede Michelinster.

krijgt u een gedreven kok die gaat voor kwaliteit én beleving!

mijn Restaurant

Restaurant Monarh bevindt zich in het ruim 125 jaar oude klooster van de missionarissen van ‘Het Heilige Hart’, in de Tilburgse volksmond ‘Rooi Harten’. In 2013 begon de bouw van Restaurant Monarh in de voormalige keuken van de Rooi Harten missionarissen. Ruim twee jaar later opent Restaurant Monarh haar deuren op 5 december 2014 en presenteert het restaurant zich met een excentrieke architectonische uitstraling.

Vier jaar later, tijdens de uitreiking van Michelingids 2019 in het DeLaMar theater in Amsterdam, is Restaurant Monarh bekroond met één Michelinster.

paul kappe 3
paul kappe 5

mijn Restaurant

Restaurant Monarh bevindt zich in het ruim 125 jaar oude klooster van de missionarissen van ‘Het Heilige Hart’, in de Tilburgse volksmond ‘Rooi Harten’. In 2013 begon de bouw van Restaurant Monarh in de voormalige keuken van de Rooi Harten missionarissen. Ruim twee jaar later opent Restaurant Monarh haar deuren op 5 december 2014 en presenteert het restaurant zich met een excentrieke architectonische uitstraling.

Vier jaar later, tijdens de uitreiking van Michelingids 2019 in het DeLaMar theater in Amsterdam, is Restaurant Monarh bekroond met één Michelinster.

paul kappe 3
paul kappe 5