niels van dooijeweert

niels van dooijeweert

niels van dooijeweert 1

"alles naar een hoger niveau brengen"

Ik ben Niels van Dooijeweert en mijn grootste passie is koken. Dat had u waarschijnlijk al verwacht…. Mijn liefde voor producten begon op de markt waar ik als 14 jarige mijn eerste baantje had. Ik werkte daar met de mooiste groente- en fruitsoorten. Vervolgens ging ik in een pannenkoekenhuis werken waar mijn liefde alleen maar verder groeide. Ik wilde meer, meer en meer. Vanuit Utrecht kwam ik via het Bergpaviljoen in Amersfoort terecht bij het Koetshuis. Hier heeft mijn schoonvader mij min of meer heeft opgeleid tot Chef kok. Voordat ik in het Koetshuis terecht kwam had ik de opleiding tot leermeester afgerond.

De mooie producten als vis, vlees, groente, fruit maken mij elke dag gelukkig om mee te werken. Ik vind het fantastisch deze mooie spullen te bewerken en te bereiden tot een prachtig gerecht. Ik houd de producten zo puur mogelijk en laat de smaken tot zijn recht komen. Het liefst maak ik een gerecht met zo min mogelijk verschillende smaken, ik vind het juist leuk om een compleet gerecht te maken met eenvoud en structuur. De passie die ik heb voor het vak draag ik met liefde elke dag uit naar onze gasten, ik wil hen een beleving mee geven van het begin tot het eind.

Het leukste dat ik vind aan Chef zijn is dat geen dag hetzelfde is, elke dag probeer ik weer het uiterste uit mezelf en de mensen om me heen te halen. Ik vul mijn dag onder andere met de nieuwste gerechten bedenken, nieuwe producten proberen en helemaal los gaan met de mooiste spulletjes.

Voor mezelf wil ik de lat steeds hoger leggen, ik hoop dat ik mezelf over 5 jaar nog meer en beter ontwikkeld heb. Alles naar een hoger niveau kunnen brengen op alle fronten is de doelstelling die ik voor ogen heb.

gebakken ganzenlever met verschillende bereidingen van ananas, macadamia noot en een saus van ananas verrijkt met fenigriek. 

Het zoete tropische van de ananas gaat perfect met samen met de vettigheid van de ganzenlever en het mooie aardse van de noten.

met het keukenteam om het bord heen dansen wanneer we een gaaf gerecht gemaakt hebben.

Spanferkel Eisbein van Tim Rau. Mijn vriendin heeft mij in januari 2019 voor mijn 30e verjaardag getrakteerd met een fantastisch diner bij restaurant Tim Rau in Berlijn. We kregen daar Spanferkel Eisbein met dashi gel, het vlees was zo krokant en mals met zo veel smaak dat ik dit wel ieder moment op de dag wil eten. 

Daarnaast kan ik ook enorm genieten van een goede kapsalon met mooie krokante frieten. 

doorgebakken vlees.

klassieke Frans met een moderne twist.

’t  Spiehuis in Soest.

wildplukken en uiteten. In de zomer pluk ik heel veel eetbare bloemen, in de herfst ga ik opzoek naar cantharellen, eekhoorntjesbrood en andere eetbare paddenstoelen.

leuk en gezelligheid.

Ik heb nergens spijt van.

Ik heb geen bucketlist.

wildplukken, uiteten en nieuwe gerechten verzinnen.

een bekroning op je werk.

steeds beter worden en een eigen zaak met mijn vriendin beginnen.

steek ik u aan met mijn enthousiasme over ons prachtige vak! Daarnaast geef ik u een hele beleving mee van begin tot het eind.

niels van dooijeweert 6
niels van dooijeweert 7

het Restaurant

De naam ‘Het Koetshuis’ is gebaseerd op een schuur van vroeger waar in het midden de koetsen stonden en aan de zijkanten het vee met boven hun het voer. Het Koetshuis ligt midden in de Veluwe tussen de bossen met een fantastisch terras.

Ik ben al 8 jaar werkzaam bij restaurant Het Koetshuis in Bennekom. Mijn schoonvader heeft mij opgeleid in de keuken en samen zijn wij tot een klassieke franse keuken met een moderne twist gekomen. Wij zijn 5 dagen in de week open van woensdag t/m zondag. Waarvan wij op vrijdag en zondag lunch draaien.  

het Restaurant

De naam ‘Het Koetshuis’ is gebaseerd op een schuur van vroeger waar in het midden de koetsen stonden en aan de zijkanten het vee met boven hun het voer. Het Koetshuis ligt midden in de Veluwe tussen de bossen met een fantastisch terras.

Ik ben al 8 jaar werkzaam bij restaurant Het Koetshuis in Bennekom. Mijn schoonvader heeft mij opgeleid in de keuken en samen zijn wij tot een klassieke franse keuken met een moderne twist gekomen. Wij zijn 5 dagen in de week open van woensdag t/m zondag. Waarvan wij op vrijdag en zondag lunch draaien.  

niels van dooijeweert 6
niels van dooijeweert 7