Mike Vrijdag

strandlodge 5

"koken is zoveel meer dan in een pannetje roeren"

Mijn eerste ervaring met eten is dat ik als jong jochie bij mijn moeder in de keuken stond. Mijn vader was jager, en ik trok er samen met hem op uit tijdens het wildseizoen, om vervolgens natuurlijk het zelf schoon te maken en te bereiden.

Mijn eerste bijbaantje was bij de plaatselijke bakker. Ik was toen 13 jaar. Ik vervolgde mijn weg bij het Koetshuis in Bennekom, Prinses Juliana in Valkenburg, de Bokkedoorns in Overveen, terug naar het Koetshuis als sous-chef, Chef bij de Beukenhorst in Winterswijk, een aantal jaren bij Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem waarna ik de kans kreeg om mijn eigen zaak te openen: De Strandlodge in Winterswijk.

Gasten een onvergetelijke avond bezorgen, dat is waar het mij elke dag opnieuw om te doen is. Koken is zoveel meer dan in een pannetje roeren. ‘Werelds’ koken met producten uit eigen streek, dat geeft zo’n voldoening. Ik heb geen zogenaamde ‘signature dish’. Ik raak snel uitgekeken op gerechten. Wel vinden we het erg leuk om onze gasten te verrassen met nieuwe, onbekende producten, kruiden en combinaties. We proberen uniek te zijn en de gast soms een beetje te plagen: zo serveerden we bijvoorbeeld afgelopen zomer lamstestikels bij een gerecht.

elke dag weer samen met mijn team, lekker en mooi eten maken. De kick van een mooie service met tevreden gasten.

salade met kreeft, ganzenlever en truffel (beetje decadent, maar zo verschrikkelijk lekker!).

te omschrijven als ‘Internationale streekkeuken’. In mijn gerechten maak ik gebruik van mooie producten uit de Achterhoek die ik combineer met Wereldse ingrediënten

toegankelijk met een hoog niveau: ik ben wars van stijf en arrogant.

niet al te veel: vaak een stuk fruit.

daar waar ik samen ben met de mensen waar ik om geef.

waterpolo en (speciaal)bieren proeven (drinken).

In dit vak heb je genoeg tijd voor familie Echter altijd op tijden dat het niemand goed uit komt. Ze verplaatsen daarom de familiedag nog wel eens naar de Strandlodge, zodat ik er wel bij kan zijn!

ik heb nergens spijt van… Alle beslissingen hebben me gebracht waar ik nu ben.

culinaire reis door de verschillende werelddelen.

mijn gezin en mijn vrienden, uit eten gaan en een biertje drinken in de kroeg.

zoals de gouden medaille winnen op de Olympische spelen of als de geboorte van je kinderen.

van de Strandlodge een plek maken waar mensen graag komen. Een totale culinaire beleving creëren inclusief overnachtingsmogelijkheden, een beach club en eigen moestuin.

zult u een gepassioneerde, gedreven chef ontmoeten. Een man die eten ademt, slaapt en leeft. Voor mij ziet een koe, in de wei, er lekker -of niet lekker uit: niet lief of schattig. Ik ben al bezig met wat ik er allemaal van kan maken.

strandlodge 2
strandlodge 8

mijn Restaurant

De Strandlodge in Winterswijk:

Niet bij zee maar aan het strand! Een prachtige Lodge op een geweldige locatie. Met uitzicht op een prachtig natuurlijk zwembad, gelegen in het midden van het bos, vindt u het paradijs in de Achterhoek. 

Met in 2015 een kroon op het werk van het team: een Michelinster!

mijn Restaurant

De Strandlodge in Winterswijk:

Niet bij zee maar aan het strand! Een prachtige Lodge op een geweldige locatie. Met uitzicht op een prachtig natuurlijk zwembad, gelegen in het midden van het bos, vindt u het paradijs in de Achterhoek. 

Met in 2015 een kroon op het werk van het team: een Michelinster!

strandlodge 2
strandlodge 8