Mike Cornelissen

mike cornelissen

mike cornelissen 1

"vernieuwende technieken en verrassende prestaties"

Mijn overgroot opa startte in 1921 ‘Rijnzicht’, nu inmiddels 3 generaties Cornelissen en bijna 100 jaar verder, run ik Rijnzicht samen met mijn broer. Elke generatie heeft van dit familiebedrijf weer, op zijn manier, een succes weten te maken. Mijn hele leven riep ik;  ‘voor mijn 30ste heb ik mijn eerste ster!’ In december 2018 gebeurde dit ook en 20 januari 2019 was ik jarig en werd ik 30. Met veel trots kijk ik dan ook terug op deze prestatie welke ik met mijn team heb behaald. Als kind groeide ik op binnen het restaurant van mijn ouders. Het horeca vak werd mij met de paplepel ingegoten. Dat ik ook kok wilde worden was voor mij al snel duidelijk maar ik merkte dat ik vooral geïnteresseerd was in de nieuwste technieken en vernieuwingen binnen dit vakgebied. Mijn eerste stage liep ik bij het Koetshuis* daarna vervolgde ik mijn 2de leerjaar bij de Leest*** (in die tijd nog 2 sterren) Graag was ik mij verder gaan ontwikkelen in het buitenland maar helaas was er ‘thuis’ nood aan de man en kwam ik terug in Doornenburg. Ik kreeg van mijn vader de vrije hand in de keuken en heb ik die tijd mijn eigen kookstijl ontwikkeld. Alhoewel dit niet echt matchte met de verwachtingen van de huidige gasten. Toen ik in 2016 het bedrijf overnam heb ik dit toch doorgezet en kan ik vandaag de dag zeggen, dat je soms alleen maar in jezelf hoeft te geloven. Mijn kookstijl bestaat uit een Franse klassieke basis met Aziatische invloeden. Vernieuwende technieken en verrassende presentaties. Ik creëer graag een beleving welke nog lang in herinnering blijft.

koken en reizen.

gezelligheid en ontspanning.

niet in het buitenland heb stage  gelopen.

mijn eigen kookboek schrijven.

rust pakken, vissen en uiteten gaan.

 waardering voor je werk.

 meerdere horeca concepten.

staan verrassende smaken & presentaties voorop!

mike cornelissen 8

ons Restaurant

Ons restaurant Rijnzicht is gelegen tussen het historische kasteel “Doornenburg” en “Fort Pannerden”, ligt op de splitsing van de Rijn en Waal hetgeen een mooi uitzicht biedt.

Rijnzicht is in 1921 opgericht door Wim Cornelissen en startte een Veerhuis. Zijn zoon Jan Cornelissen zette het familiebedrijf voort en breidde het concept uit tot schipperscafé en hotel. De derde generatie Cornelissen en partner hebben de afgelopen 30 jaar, Rijnzicht, in deze omgeving voornamelijk bekend gemaakt door de vele feesten en partijen en het mooi gelegen terras voor de fietsers. 

Sinds 2016 staat de vierde generatie; de broers Mike en Jim Cornelissen aan het roer en zijn zij trotse eigenaar van de in 2018 behaalde Michelin ster.

ons Restaurant

Ons restaurant Rijnzicht is gelegen tussen het historische kasteel “Doornenburg” en “Fort Pannerden”, ligt op de splitsing van de Rijn en Waal hetgeen een mooi uitzicht biedt.

Rijnzicht is in 1921 opgericht door Wim Cornelissen en startte een Veerhuis. Zijn zoon Jan Cornelissen zette het familiebedrijf voort en breidde het concept uit tot schipperscafé en hotel. De derde generatie Cornelissen en partner hebben de afgelopen 30 jaar, Rijnzicht, in deze omgeving voornamelijk bekend gemaakt door de vele feesten en partijen en het mooi gelegen terras voor de fietsers. 

Sinds 2016 staat de vierde generatie; de broers Mike en Jim Cornelissen aan het roer en zijn zij trotse eigenaar van de in 2018 behaalde Michelin ster.

mike cornelissen 8