menno post

menno post

"ieder ingrediënt krijg de aandacht die het verdient"

Ik ben geboren in Den Haag en groeide op in Friesland. Ik heb de koksopleiding aan het Friesland College gevolgd en liep mijn stage bij een hotel in Drachten. Hierna heb ik bij het restaurant De Swaen van Cas Spijkers gewerkt. Cas is een enorme inspiratiebron geweest, Hij heeft echt het vuur in mij aangestoken om alles uit het vak te halen, maar wel op een manier dat je er ook heel veel plezier van hebt. In 2000 ging ik werken als chef-kok in het restaurant van Ron Blaauw in Ouderkerk. In 2013 werd hij chef-kok bij restaurant De Bokkedoorns in Overveen. Na 5 jaar Michelinsterren-chef van De Bokkedoorns** te zijn geweest, heb ik in juli 2018 mijn eigen restaurant onder de naam Olivijn geopend. 

Ik sta voor eerlijkheid en laat dat doorklinken in mijn werkwijzen. Ieder ingrediënt krijgt de aandacht die het verdient en hiervoor hou ik het graag dichtbij huis. Vis komt uit de Noordzee en vlees is van Hollandse bodem. Ik werk met zoveel mogelijk biologische producten en het gebruik van plastic doe ik graag de das om. Ik werk bijvoorbeeld met water dat van huis is gezuiverd en gemineraliseerd uit herbruikbare flessen. De smaken die ik hanteer zijn elegant, verfijnd en subtiel gecombineerd tot bijzonder mondvermaak. Uit de kunst en op het bord!

nooit op zaterdagavond vrij ben.

een wereldreis maken.

niet altijd even makkelijk.

elke dag te groeien.

het leven mooi is.

ga ik heerlijk en verrassend koken.

menno post 6
menno post 4

mijn Restaurant

 Olivijn biedt een unieke combinatie van restaurant en galerie met top-gastronomie en kunst onder één dak. Mijn team en ik verwelkomen u graag in een van de mooiste panden van Haarlem voor een ultiem ontspan-moment. Ervaar de charme van het pand en proef ongegeneerde passie

Wij zijn graag lekker onszelf. Dat vertaalt zich door in zowel het menu als de huiselijke ambiance. Zo presenteer ik mijn menu persoonlijk aan tafel. Daarnaast zorgt sommelier Milton Verseput ervoor dat u altijd een spannend glas heeft. Maître Wietse ’t Jong ziet erop toe dat het de gast aan niets ontbreekt. Dit alles met een gezonde dosis humor, passie en plezier. Olivijn prikkelt alle zintuigen.

mijn Restaurant

 Olivijn biedt een unieke combinatie van restaurant en galerie met top-gastronomie en kunst onder één dak. Mijn team en ik verwelkomen u graag in een van de mooiste panden van Haarlem voor een ultiem ontspan-moment. Ervaar de charme van het pand en proef ongegeneerde passie

Wij zijn graag lekker onszelf. Dat vertaalt zich door in zowel het menu als de huiselijke ambiance. Zo presenteer ik mijn menu persoonlijk aan tafel. Daarnaast zorgt sommelier Milton Verseput ervoor dat u altijd een spannend glas heeft. Maître Wietse ’t Jong ziet erop toe dat het de gast aan niets ontbreekt. Dit alles met een gezonde dosis humor, passie en plezier. Olivijn prikkelt alle zintuigen.

menno post 4
menno post 6