marcel van der kleijn

marcel van der kleijn

"mijn kookstijl is geraffineerd smaakvol"

 Al heel jong wist ik dat ik kok wilde worden en ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt. Ik ben geboren in het Zeeuwse St. Philipsland en sta aan het roer van een onderneming die op dit moment vier florerende restaurants telt, waarvan één met een Michelinster en twee met een Bib Gourmand. Ik ben dus een ‘reizende’ Chef die de regie in handen heeft van alle 4 de keukens. Het vak leerde ik in sterrenzaken als Chagall in Leidschendam en ’t Koetshuis in Rhenen. Na chefs functies bij Corona op het Buitenhof en bij Hotel des Indes opende ik in 1997 mijn eerste eigen restaurant Calla’s in Den Haag. In 2002 ontving ik hiervoor een Michelinster. 

Mijn kookstijl is geraffineerd smaakvol met superverse top ingrediënten en een ondersteunende saus. Ik breng een verfijnde keuken die alleen dagverse producten gebruikt en ik maak veelvuldig gebruik van groenten, kruiden, bloesems uit onze eigen biodynamische tuin ‘Laantje Voorham’, een afgegraven duinpan in Wassenaar.

Al meer dan 20 jaar doe ik nog elke dag zelf mijn inkopen voor al mijn restaurants. Ik moet de producten zien, ruiken en voelen om tot het beste resultaat te komen.

in 20 jaar heb ik uiteraard meerdere signature dishes gecreëerd , één ervan is:

Tartelette van St.Jacobsmossel , Parmezaanse kaas en Zwarte truffel.

gebakken ganzenlever en bereidingen van langoustines.

ik ben geen liefhebber van gezouten haring.

klassiek modern met de nadruk op Less is More.

Oogst in Den Haag.

espresso koffie met een koekje.

misschien een cliché maar dat is New York.

vakantie, steden, wijn, gezelligheid met vrienden.

het allerbelangrijkste.

ik heb nergens spijt van ,dingen gaan zoals het gaat.

een Atlantische oversteek met de Queen Elisabeth 2 en een half jaar in Rome wonen.

ik heb weinig vrije tijd door het runnen van 4 restaurants maar uit eten gaan met het gezin staat dan wel bovenaan en uiteraard gaan we graag met vakantie.

een Michelinster voor je restaurant krijgen is vooral een bekroning voor je harde werken en voor de gast een leidraad dat het goed zit.

vooral alles waar ik nu mee bezig ben continueren en dit steeds beter en soepeler doen.

dan sta ik borg voor een prachtig event!

tapisco 6
tapisco 5

mijn Restaurant

Eén van mijn restaurants is restaurant Tapisco. Tapisco is een restaurant met een veelzijdige Iberische keuken in historisch pand op de Kneuterdijk in Den Haag. De ingrediënten van Tapisco zijn Tapas en petiscos, [Tap-isco] Spaanse en Portugese wijnen en cocktails. Tijdens de lunch en het diner kunt u kiezen uit een scala aan tapas en petiscos uit de Spaanse en Portugese keuken. Dit alles geserveerd in een moderne uitvoering; zoals empenada’s , gilda (beroemde pinxto uit san sebastian), macaron van inktvis en tonijn, gazpacho komkommer en zarzuela cappuccino. Na de lunch gaan we  langzaam over naar de borrel waar je een heerlijk plateau vers gesneden Spaanse hammen (o.a. jamón iberico, cebo de campo, paleta iberico de bellota) kunt bestellen.
 

mijn Restaurant

Eén van mijn restaurants is restaurant Tapisco. Tapisco is een restaurant met een veelzijdige Iberische keuken in historisch pand op de Kneuterdijk in Den Haag. De ingrediënten van Tapisco zijn Tapas en petiscos, [Tap-isco] Spaanse en Portugese wijnen en cocktails. Tijdens de lunch en het diner kunt u kiezen uit een scala aan tapas en petiscos uit de Spaanse en Portugese keuken. Dit alles geserveerd in een moderne uitvoering; zoals empenada’s , gilda (beroemde pinxto uit san sebastian), macaron van inktvis en tonijn, gazpacho komkommer en zarzuela cappuccino. Na de lunch gaan we  langzaam over naar de borrel waar je een heerlijk plateau vers gesneden Spaanse hammen (o.a. jamón iberico, cebo de campo, paleta iberico de bellota) kunt bestellen.
tapisco 6
tapisco 5