laurent smallegange

laurent smallegange

laurent smallegange 6

"het ingrediënt draagt bij aan de totaalervaring"

Op 14 jarige leeftijd begon mijn liefde voor eten tussen de groenten, vis en vlees en tussen de pannen en borden van het restaurant van mijn vader en moeder.

Met een vader met meer dan veertig jaar horecaervaring en drie horecazaken in de familie lijkt horeca in mijn bloed te zitten. Ik volgde mijn schoolopleiding aan de Hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge en deed mijn ervaring op bij gerenommeerde zaken als, De Kromme Watergang**, Oud Sluis*** en De Librije***.   

Ik kook met de focus op verfijning, verfrissende details en presentatie met respect voor het hoofdproduct. Met moderne technieken accentueer ik texturen en smaken. Geregeld proef je bij mij invloeden uit Azië terug en diverse andere werelddelen terug. Als ik iets toevoeg, is het functioneel, geconcentreerd en smakelijk.  Het ingrediënt draagt bij aan de totaalervaring van het betreffende gerecht.

Begin 2011 kwam Spetters op ons pad. Mijn streven was om een leuke sfeervolle en warme zaak neer te zetten aan de jachthaven van Breskens. De hooggewaardeerde rode gids beloonde ons 2,5 jaar na opening met een Michelinster vanaf het jaar 2014 

Het jaar erna werd ik door Gault&Millau verkozen tot Belofte van het jaar 2015.

In 2016 was ik Chef van het jaar JRE en in 2017 ontving ik de Heritage Award JRE

zwezerik, langoustine, miso, sinaasappel.

wanneer er een constante en gezellige werksfeer hangt.

rauwe paprika.

klassieke basis, Zeeuwse ingrediënten, specerijen en smaken van van diverse werelddelen.

meerdere, vaak een gezellige bistro.

Belgisch brood van mijn vrouw, welke bakker is, met hartig beleg.

meerdere, één waarin verschillende culturen samenkomen heeft de voorkeur.

mijn werk, eten en een goed glas wijn.

balans tussen vrienden/familie en werk zorgt voor een lagere werkdruk.

ongeduldig ben.

reizen en inspiratie op doen.

rust, eten, drinken, reizen en mijn gezin.

bijzaak, plezier in je werk en een volle zaak is belangrijk.

continueren in wat we doen en dit verder uitbouwen.

eten moet vooral smaakvol zijn, zeker niet te complex, uiteindelijk draait alles om smaak!

gaat u voor smaak, beleving en een zorgeloos event.

lauren smallegange 11
laurent smallegange 10

mijn Restaurant

Ons gastronomisch restaurant Spetters bevindt zich op de eerste verdieping van ons pand aan de jachthaven in Breskens. Het biedt plaats aan 50 personen en heeft een geweldig uitzicht over de jachthaven en de Westerschelde. Naast bijzonder lekker en smaakvol eten, geniet u hier ook van een uniek panorama.

Wij hanteren hoge standaarden en serveren gerechten van hoge kwaliteit. Omdat ons restaurant aan de Zeeuwse kust ligt, staat de menukaart geheel in stijl in het teken van verse vis.

mijn Restaurant

Ons gastronomisch restaurant Spetters bevindt zich op de eerste verdieping van ons pand aan de jachthaven in Breskens. Het biedt plaats aan 50 personen en heeft een geweldig uitzicht over de jachthaven en de Westerschelde. Naast bijzonder lekker en smaakvol eten, geniet u hier ook van een uniek panorama.

Wij hanteren hoge standaarden en serveren gerechten van hoge kwaliteit. Omdat ons restaurant aan de Zeeuwse kust ligt, staat de menukaart geheel in stijl in het teken van verse vis.

lauren smallegange 11
laurent smallegange 10