lars van galen

lars van galen

lars van galen 12

"ik kook met veel oog voor detail"

Ik ben geboren in Enschede en ik heb tijdens mijn opleiding “Sterklas” (een initiatief van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks) bij diverse vooraanstaande restaurants zoals Restaurant Onder de Boompjes en Château Neercanne in Maastricht gewerkt. 

Meteen toen ik voor het koksvak koos, wist ik dat ik het hoogste in dit vak wilde behalen. Via een reeks leerbedrijven, met illustere leermeesters als Hans Snijders, René Brienen, Pierre Wynants en Jonnie Boer kwam ik in dienst van Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek in De Lutte, waar ik vijf jaar als Chef de Cuisine werkte. Hier heb ik de mogelijkheid gekregen om het beleid in de keuken te bepalen en om mijn eigen kookstijl te ontwikkelen. Ik heb vele prijzen die ik wilde winnen mogen bemachtigen, dit allemaal met één doel: een eigen zaak beginnen. 

Samen met mijn oud-collega Richard van den Hoeven namen wij in 2012 de exploitatie over van het bijna honderdjarige Tuindorphotel & Restaurant ‘t Lansink over. In 2013  werd ons werk bekroond met een Michelinster.

Mijn Frans-Nederlands georiënteerde kookstijl met veel internationale accenten past heel goed bij onze uitstraling. Ik kook met veel oog voor detail en met de mooiste streekproducten.

Ik heb het opleiden van jonge, enthousiaste mensen hoog in het vaandel staan, zowel in mijn eigen bedrijf als in samenwerking met diverse opleidingsinstituten.

Kalfszwezerik | Ossenstaart | Peterselie | Eidooier

behalen van de Michelin ster en mijn SVH Meester titel.

Coquilles, Langoustines en Zwezerik.

grove erwtensoep.

modern met klassieke bereidingen.

alle Les Patrons Cuisinier Restaurants.

een boterhammetje met kaas en koffie.

Barcelona tot nu toe.

Frankrijk en Nederland.

lekker eten en klussen.

tot nu toe nergens spijt van!

onze kinderen en familie.

erkenning en drive.

de zaken gezond houden.

gaan we knallen en lol hebben!

lars van galen 1
lars van galen 2

ons Restaurant

De sfeer van toen, met de kwaliteit van nu. Die combinatie maakt ons Tuindorphotel / restaurant ’t Lansink zo uniek. In het voormalige theehuis uit 1916 komt het beste van alle tijden bij elkaar. Warmte en karakter sieren dit huis, in het hart van het historische Tuindorp.

De gasten worden hier verwend met een Frans-Nederlands georiënteerde kaart, die veel internationale, hedendaagse accenten bevat. Ik kook met oog voor detail, zonder de samenhang van het gerecht te verwaarlozen. Alle smaken vloeien op een natuurlijke wijze in elkaar over. Ik kook met de beste producten uit de streek. Eigentijdse culinaire verrassingen om heerlijk ontspannen van te genieten (lunch en diner). 

ons Restaurant

De sfeer van toen, met de kwaliteit van nu. Die combinatie maakt ons Tuindorphotel / restaurant ’t Lansink zo uniek. In het voormalige theehuis uit 1916 komt het beste van alle tijden bij elkaar. Warmte en karakter sieren dit huis, in het hart van het historische Tuindorp.

De gasten worden hier verwend met een Frans-Nederlands georiënteerde kaart, die veel internationale, hedendaagse accenten bevat. Ik kook met oog voor detail, zonder de samenhang van het gerecht te verwaarlozen. Alle smaken vloeien op een natuurlijke wijze in elkaar over. Ik kook met de beste producten uit de streek. Eigentijdse culinaire verrassingen om heerlijk ontspannen van te genieten (lunch en diner). 

lars van galen 1
lars van galen 2