Jos grootscholten

jos grootscholten

chef Jos-grootscholten-kleur2-1-931x1024

"toen ik jong was wilde ik gymleraar worden"

Ik ben Jos Grootscholten (1984) opgegroeid in het Westland tussen de kassen. In mijn eerste jaren was ik niet bepaald een goede eter en wilde ik heel graag gymleraar worden. 

Op mijn 14de zei een oom, op een verjaardag tegen mij; Wil je nu al kok worden? Op de een of andere manier wist ik dat dit is wat ik moest doen. 

Via een snuffel stage ben ik op mijn 15de terecht gekomen bij Hotel Elzenduin in ter Heijde aan Zee. Op de laatste dag van mijn stage mocht ik de keuken in en ben hier eigenlijk nooit meer gestopt. 

Na leer/ werkervaring op te hebben gedaan in binnen en buitenland besloten Sharon en ik in 2010 ons eigen restaurant te openen. Na 16 maanden ontvingen wij een Michelinster. 

Eendenlever met avocado, gecarameliseerde nootjes en gepelde witte druiven vinaigrette van gefermenteerde gazpacho van meiknol.

in mijn tijd bij het Amstel Hotel waren de opnames van Oceans Twelve in Amsterdam. Alle grote namen uit de film verbleven een maand lang in het hotel en hier moest dus elke dag voor gekookt worden. Dit was erg bijzonder. 

Raspatat oorlog. Goed bereid simpel eten kan gewoon zo lekker zijn!

ik lust eigenlijk alles. In de bereiding zit vaak het probleem waardoor iets niet lekker is. 

licht en smaakvol.

Het is moeilijk om er 1 uit te kiezen omdat er zoveel verschillende soorten restaurants en aangelegenheden zijn. Ik zal het proberen te beperken tot: Frantzén (Stockholm) Chambre Separée (Gent) Vicini (Rotterdam) Kiraku (Den Haag)

Vers fruit met muesli. Deze muesli maak ik altijd zelf van granen, zaden, gedroogd fruit ed. 

San Sebastian. Buiten dat je er heerlijk kunt eten en drinken is het een prachtige klassieke stad. De mensen hebben nog iets authenieks over zich. 

Zorgen ik en mijn team ervoor dat uw evenement op rolletjes verloopt en dat u uw gasten culinair verast worden.

gamen, sport kijken, vissen, uiteten gaan. 

familie is nr.1. Het restaurant is zeker ook belangrijk alleen familie gaat altijd voor. Dan heb ik het wel over directe familie. Er zijn genoeg verjaardagen en andere familie bijeenkomsten waar bij het nu eenmaal niet mogelijk is bij te zijn. 

het klinkt een beetje cliché maar ik heb nergens spijt van. Je leert wel om bepaalde dingen anders te doen of aan te pakken, maar dat is alleen maar mooi dat je altijd blijft leren. 

ik zou heel graag een rondreis door Japan maken. De natuur, tradities en de respect voor ambacht vind ik heel bijzonder. 

mijn gezin. Wij hebben nu 1 zoon en een tweede kindje is op komst. 

waardering voor de inzet die wij elke dag verrichten om weer tot een super eindresultaat te komen. We zijn hier dan ook ontzettend trost op!

elk jaar meer kwaliteit en service aan onze gasten te kunnen bieden. Dit geldt voor alle aspecten. 

Een gerecht dat in mijn restaurant vanaf het begin af op de kaart staat, erg geliefd is en regelmatig door gasten 2 keer wordt besteld. Het gerecht; Tartaar van melkkoe met ui, cornichons, crème van kimchee en gepofte quinoa. 

zorgen ik en mijn team ervoor dat uw evenement op rolletjes verloopt en dat u uw gasten culinair verrast worden.

perceel 4
perceel 6

mijn Restaurant

Het Perceel in Capelle aan den IJssel.

Het restaurant is gevestigd in het oude Raadhuis(1855) van Capelle aan den IJssel, op de dijk aan den IJssel. De setting is intiem en heeft veel weg van een gezellige huiskamer. 

In 2016 is het terras aan den IJssel compleet vernieuwd met zicht over de Hollandse Nieuwe IJssel. Aan de zijkant van het pand hebben wij een tuin waarin wij onze eigen eetbare bloemen en kruiden kweken.

 

mijn Restaurant

Het Perceel in Capelle aan den IJssel.

Het restaurant is gevestigd in het oude Raadhuis(1855) van Capelle aan den IJssel, op de dijk aan den IJssel. De setting is intiem en heeft veel weg van een gezellige huiskamer.

 In 2016 is het terras aan den IJssel compleet vernieuwd met zicht over de Hollandse Nieuwe IJssel. Aan de zijkant van het pand hebben wij een tuin waarin wij onze eigen eetbare bloemen en kruiden kweken.

perceel 4
perceel 6