jonathan zandbergen

jonathan zandbergen

jonathan zandbergen 7

"Ik sta voor traditie en innovatie "

Op mijn 17de kocht ik mijn eerste kookboek, of moet ik zeggen kookbijbel, Escoffier van de legendarische chefkok/schrijver Auguste Escoffier. Niet lang daarna kocht ik het kookboek Grand Livre de Cuisine van Allain Ducasse. Ik verslond de boeken!  Ik kon me er helemaal in verliezen en heb heel wat uurtjes in de keuken doorgebracht met het uitwerken en perfectioneren van recepten. In die tijd werkte ik in Utrecht bij het voormalige Polmanshuis. Ik heb daar veel geleerd! Tevens heb ik in die tijd een korte stage bij De Librije*** gelopen wat mijn ogen heeft geopend. Naast Escoffier, Alain Ducasse en  Cees Helder, is Jonnie Boer de 4e persoon die mij veel geïnspireerd heeft. Inmiddels zijn we negen jaar verder. Ik heb het goed naar mijn zin bij Merlet en krijg ook veel ruimte om me verder te ontwikkelen.  Samen streven we dag in, dag uit naar het hoogste niveau. 

Ik sta voor traditie en innovatie, mooie producten, bijzondere internationale smaken, een innovatieve Franse keuken. Met lokale ingrediënten creëer ik smaakvolle gerechten. Ik ben altijd op zoek naar de beste producten uit de omgeving. Met respect voor het dier en voor wat de natuur allemaal geeft.

Groenten zijn daar belangrijk in omdat ze aangename smaken brengen
en licht verteerbaar zijn. Wat telt is natuurlijk het verhaal van een product.

De slow food gedachte is er een die goed bij mij past. Neem de kakelverse zeebaars van visser Jack, gevist van het Schoorlse strand of de smaakvolle groenten van Jeroen van boerderij De Noorderhoeve.

Maar bovenal telt de passie en toewijding van de producent en de wijze waarop hij met zijn producten omgaat. Die passie en toewijding zet ik als Chef kok voort in de keuken van Merlet.

mijn stijl van koken is Frans, lokaal, eigentijds en herkenbaar alles op basis van Nederlandse producten.

schaaldieren van de plancha.

iets wat zonder zorg is bereid. 

Frans, internationaal met Nederlandse producten.

cruesli en grapefruit.

kids, muziek, vrienden.

thuiskomen, rust.

de wereld zien.

kids, muziek en nieuwe projecten.

een mooie erkenning.

mooie dingen maken en als ik daar andere mensen mee kan inspireren dan is het helemaal mooi.

bijzondere momenten te plannen zijn, daar is aandacht en talent voor nodig.  ik ben iemand met veel ideeën en creativiteit maar ook iemand die uw wens dan ook gewoon werkelijkheid laat worden! Ook ben ik al 24 jaar DJ, en ben ik ook te boeken voor een feestelijke afsluiting van uw event!

zorg ik dat het een onvergetelijk event wordt! daar neem ik graag de verantwoordelijk voor.

jonathan zandbergen 5
jonathan zandbergen 4

het Restaurant

Het hart van Merlet in Schoorl in Noord Holland wordt gevormd door het Restaurant, welke met een Michelinster is bekroond. Dit stijlvol ingerichte restaurant met een sfeervolle open haard biedt een prachtig uitzicht op het uitgestrekte duingebied dat Schoorl rijk is.

Befaamd is de (open) keuken die bekend staat als de beste in de wijde omgeving. De op het seizoen aangepaste menukaart biedt u een ruime keuze uit zorgvuldig samengestelde gerechten en menu’s. Bij mooi weer kunt u zelfs in het najaar op het zonneterras lunchen en dineren.

Het restaurant is onderdeel van een bijzonder mooi hotel, u kunt dus blijven overnachten.

mijn Restaurant

Het hart van Merlet in Schoorl in Noord Holland wordt gevormd door het Restaurant, welke met een Michelinster is bekroond. Dit stijlvol ingerichte restaurant met een sfeervolle open haard biedt een prachtig uitzicht op het uitgestrekte duingebied dat Schoorl rijk is.

Befaamd is de (open) keuken die bekend staat als de beste in de wijde omgeving. De op het seizoen aangepaste menukaart biedt u een ruime keuze uit zorgvuldig samengestelde gerechten en menu’s. Bij mooi weer kunt u zelfs in het najaar op het zonneterras lunchen en dineren.

Het restaurant is onderdeel van een bijzonder mooi hotel, u kunt dus blijven overnachten.

jonathan zandbergen 5
jonathan zandbergen 4