john kocken

john kocken

chef john kocken

"we doen wat de gasten leuk vinden!"

In 1998 begon ik samen met mijn vrouw Kirsty ons restaurant in ‘s-Hertogenbosch, twee jaar later zijn wij verhuisd naar een prachtig pand in Vught. De naam ‘De Heer Kocken’ is een samenvoegsel van Kirsty ‘De Heer’ en John ‘Kocken’. Best goed bedacht toch? Onze droom is altijd geweest dat wij een restaurant wilden openen waar de gast zich prettig voelt, een ontspannen sfeer heerst en waar je puur en (h)eerlijk kunt eten. Kortweg gesteld: voor iedereen die van lekker eten houdt, een gemoedelijke ambiance en gastvrijheid op waarde weet in te schatten een ijkpunt zijn, een beacon in het Brabantse land. In 2008 werden we bekroond met de felbegeerde Michelinster. .

Mijn kookstijl is te omschrijven als wereldwijd met een Franse inslag. Op de kaart zie je bijvoorbeeld gerechten met Indiase of Zuid-Afrikaanse invloeden. Maar dat kan evengoed een omgebouwde Indische rijsttafel of een stamppot zijn. We doen wat de gasten leuk vinden! Ik kook alleen met topproducten die ik met finesse bewerk. Ik sta voor uitgesproken smaken en gerechten die ik op een gelijkwaardig hoog niveau bereid.

Ik werk met een klein vast team, met in de keuken de extra handjes van leerlingen en/of stagiaires die het vak graag willen leren. 

krokant gebakken grietfilet, met zuurkool en truffel, al 20 jaar op het menu.

is toch wel, het zeg maar, applaus van de gasten als ze een toffe avond hebben gehad!

nergens voor, want heerlijk en doorslapen is voor mij erg belangrijk!😂

kippenlevertjes.

is hedendaags, met klassieke basis, en duidelijke smaken!

op dit moment, aan de Poel in Amstelveen! Topkwaliteit met relaxte sfeer!

(als ik het niet vergeet!) is veel koffie met opgeklopte melk, en twee bruine bollen met roomboter en jam.

Barcelona, topcombi van strand, eten en shoppen!

Ibiza, hier wil ik graag oud gaan worden.

ik ben verslaafd aan Spotify, muziek dus.

heel belangrijk, jammer dat ik ze te weinig zie.

nooit piano heb leren spelen.

(al geruime tijd) dat ik moet gaan trainen voor een sixpack.

leuke dingen doen met mijn vrouw, vrienden en kids!

heel special, maar niet noodzakelijk om een lekker leven te hebben!

ons Restaurant

Restaurant De Heer Kocken is sinds 2000 gevestigd in een prachtig oud pandje aan de monumentale Taalstraat in Vught. De ambiance is gemoedelijk, de sfeer ontspannen. Hier kook ik samen met een klein goed op elkaar ingespeeld team in een kleine open keuken mooie pure Franse en Mediterrane gerechten. 

Voor een culinaire én Brabants gezellige avond bent u bij ons aan het juiste adres. 

Chiem Konings is verantwoordelijk voor de wijn-spijs combinaties en neemt de leiding in het restaurant samen met Kirsty.

john kocken 9
john kocken 11
john kocken 9
john kocken 11

ons Restaurant

Restaurant De Heer Kocken is sinds 2000 gevestigd in een prachtig oud pandje aan de monumentale Taalstraat in Vught. De ambiance is gemoedelijk, de sfeer ontspannen. Hier kook ik samen met een klein goed op elkaar ingespeeld team in een kleine open keuken mooie pure Franse en Mediterrane gerechten. 

Voor een culinaire én Brabants gezellige avond bent u bij ons aan het juiste adres. 

Chiem Konings is verantwoordelijk voor de wijn-spijs combinaties en neemt de leiding in het restaurant samen met Kirsty.