hans den engelsen

hans den engelsen

hans den engelsen 10

"smaakcombinaties zijn voor mij doorslaggevend"

Ik ben een no nonsense kok. Voor mij geen praatjes voor de zaak of een chique koksmuts.

Ik ben ook niet zo’n kok die door het restaurant loopt en aan de gasten vraagt of alles naar wens is. Als mensen tegen Karina zeggen: ‘Bedank de chef’, dan zegt zij: ‘Loop maar even door naar de keuken en zeg het hem zelf’.

Smaakcombinaties zijn voor mij doorslaggevend. Die moeten goed op elkaar zijn afgestemd. Heb je er teveel van, dan sterft het gerecht al op het bord. Verder wil het oog natuurlijk ook wat.

Koken is gevoel. Ik druk met mijn duim op het vlees. Aan de weerstand voel ik of het rare of medium is. Is het well done, dan kom je er nooit met je duim doorheen, want dat zijn zo’n beetje gebakken schoenzolen. Ik werk liever met vis dan met vlees. Dat heeft niets met persoonlijke smaak te maken, want dan ligt bij mij de verhouding fifty/fifty. Ik vind dat je, je bij de bereiding van vlees moet beperken tot grillen of bakken. Vis biedt veel meer mogelijkheden: pocheren, stomen, grillen, bakken of in de oven.

Ik houd wel van af en toe wat ‘gekkigheid’. Ik vind het leuk om mensen op een verkeerd been te zetten. “Nog even een amuse voordat het dessert wordt opgediend”. Dan moet je denken aan eigengemaakte citroenlikeur met slagroom en koolzuur. Goed voor de spijsvertering.

De meeste koks zijn niet zo scheutig met het prijsgeven van hun keukengeheimen, maar dat geldt zeker niet voor mij. Ik ben altijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe recepturen. Compleet nieuwe gerechten uitvinden, is altijd lastig, maar ik probeer wel overal een eigen draai aan te geven. 

bloedworst met foie.

bruine bonensoep.

modern Frans.

Azurmendi Bilbao.

gaan we een geweldig culinair evenement tegemoet!

hans den engelsen 9
hans den engelsen 7

mijn Restaurant

t Raedthuys (anno 1863) van Hans den Engelsen & Karina van der Kolk. Op een prachtige locatie in het hart van Duiven, onder de rook van Arnhem wordt historie gecombineerd met een moderne uitstraling. Dit samenspel maakt de ambiance prettig en warm. ‘t Raedthuys is ook een plek waar culinaire creaties en hedendaagse kunst elkaar ontmoeten.

Eten bij ‘t Raedthuys is werkelijk een culinair hoogtepunt.

In november 2013 heeft Hans een Michelin ster gekregen, die hij tot op de dag van vandaag heeft weten te behouden.

mijn Restaurant

t Raedthuys (anno 1863) van Hans den Engelsen & Karina van der Kolk. Op een prachtige locatie in het hart van Duiven, onder de rook van Arnhem wordt historie gecombineerd met een moderne uitstraling. Dit samenspel maakt de ambiance prettig en warm. ‘t Raedthuys is ook een plek waar culinaire creaties en hedendaagse kunst elkaar ontmoeten.

Eten bij ‘t Raedthuys is werkelijk een culinair hoogtepunt.

In november 2013 heeft Hans een Michelin ster gekregen, die hij tot op de dag van vandaag heeft weten te behouden.

hans den engelsen 9
hans den engelsen 7