hans de bont

hans de bont

hans de bont 7

"gerechten moeten herkenbaar zijn"

Mijn vrouw Anjo en ik hadden geen ster in gedachten toen we in 1996 ons restaurant openden. We hadden in een sterrenzaak gewerkt en kenden de stress die ermee gepaard gaat. Dat liever niet meer, dachten we. Toch kwamen we er niet onderuit. In 2008 bekroonde Michelin ons met een ster. Hier waren wij natuurlijk heel blij mee.

Ik word getypeerd als een ervaren vakman die alleen met het beste genoegen neemt. Ik hou van duidelijkheid. Ik vind dat je als kok moet je zien waar je mee bezig bent en wat voor kwaliteit je in huis haalt. Even een stuk vlees uit een plastic verpakking trekken, dat is niets voor mij.

Ik houd het graag simpel. Gerechten moeten herkenbaar zijn: basic’ met pure smaken, gemaakt van top ingrediënten. Onze gasten moeten weten wat ze op hun bord hebben. Ze moeten zich achteraf niet afvragen, wat heb ik ook al weer gegeten. Ik heb drie kernwaarden, die ik altijd hoog in het vaandel zal blijven dragen: goed gastheerschap, perfecte kwaliteit en heerlijke gezelligheid.

Ik kook in de basis Frans, maar laat mij ook met name inspireren door Aziatische invloeden en ik ga nieuwe gastronomische ontwikkelingen niet uit de weg. Mijn gerechten kenmerken zich door een hoge graad van originaliteit en verfijning.

Ik geef leiding aan een team van jonge koks. Juist het werken met deze ‘jonge gasten’ en hen waar nodig bijsturen, vind ik een inspirerende uitdaging.

proeverij van Hollands zuiglam met een jus van licht gerookte knoflook.

dat wij de Michelinster kregen.

gegrilde tarbot met bearnaisse.

klassieke keuken met een moderne twist.

ik eet graag in luxe bistro’s.

heel belangrijk!

ik heb nergens spijt van.

Transsiberiën express Moskou naar Beijing, heb ik dit jaar gedaan.

lekker doorgaan zoals ik nu doe.

Dat ik er erg veel zin in heb!

dat wordt het een TOP diner op lunch!

hans de bont 5
hans de bont 6

ons Restaurant

Restaurant De Moerbei is gevestigd in een oude boerenhoeve in het centrum van het pittoreske Warmond, een klein plaatsje boven Leiden, dichtbij de Kager plassen. De inrichting van het restaurant is warm, modern, met aandacht voor het klassieke detail. Met mooi weer is het een hele belevenis om op het schitterende terras van de rustige omgeving te genieten.

U genieten van een reeks heerlijke gerechten uit de Franse keuken en u bovendien laten verrassen door een zorgvuldig samengestelde wijnkaart.

ons Restaurant

Restaurant De Moerbei is gevestigd in een oude boerenhoeve in het centrum van het pittoreske Warmond, een klein plaatsje boven Leiden, dichtbij de Kager plassen. De inrichting van het restaurant is warm, modern, met aandacht voor het klassieke detail. Met mooi weer is het een hele belevenis om op het schitterende terras van de rustige omgeving te genieten.

U genieten van een reeks heerlijke gerechten uit de Franse keuken en u bovendien laten verrassen door een zorgvuldig samengestelde wijnkaart.

hans de bont 5
hans de bont 6