fred mustert

fred mustert

fred 1

"ik geef mijn eigen draai aan gerechten "

Ik ben in 1964 geboren in Gouda, woon in Oostvoorne, maar ben gek op Rotterdam. Als je de weg weet, is het een heel fijne plek. Een werkstad. No nonsense.

Lekker eten is me thuis niet met de paplepel ingegoten. Pas tijdens mijn opleiding leerde ik wat genieten is en ontdekte ik hoe graag ik in de keuken sta. Hoe heerlijk ik het vind om te experimenteren, om nieuwe, spannende combinaties te ontdekken. Het meeste heb ik in de praktijk geleerd. Herkenbaarheid staat op één. Moesjes of poeders kom je bij ons nauwelijks tegen op je bord. Of, zoals je nu vaak ziet: gel. Dat gebruik ik liever ergens anders voor. Het product laten zoals het is, dáár hou ik van.

De meeste voldoening haal ik uit het werken met schaal- en schelpdieren en alle primeur groenten. Ik volg geen trends. Ik laat me leiden door de seizoenen dus door de mooiste meest verse producten. Mijn keuken is ook gebaseerd op zuren. Met name citrusfruit zorgt ervoor dat gerechten licht verteerbaar zijn.

Ik wil kwaliteit bieden en ik ben geen commerciële kok: ik koop veel te dure ingrediënten in. Ik kan niet anders: ik ben altijd op zoek naar nóg betere producten. Ik wil dat onze gasten die sterren ook echt proeven. Dat gevoel is nu nog sterker geworden. Na het toekennen van de tweede zei ik als eerste: “jongens, werk aan de winkel!’

Mijn kookstijl is gebaseerd op de klassieke Franse cuisine, maar ik geef mijn eigen draai aan gerechten.

langoustine | meloen | kerrie. Langoustine is een van de mooiste producten om mee te werken.

behalen van de 2de Michelinster en het werken met een jong team.

kreeft en ganzenlever.

gebaseerd op de klassieke Franse cuisine, waarbij ik mijn eigen draai geef aan gerechten. Herkenbaarheid staat op één.

Tribeca in Heeze van Jan Sobecki.

een kop koffie en een broodje kaas.

mijn vak is mijn hobby.

heel erg belangrijk.

ik heb nergens spijt van.

koken voor Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima.

tijd doorbrengen met mijn vrouw en kinderen.

geeft mij een trots gevoel.

iedere dag verbeteren en verder groeien in mijn vak.

ik ontzettend trots ben op mijn team, die iedere dag, net als ik, met passie en plezier voor onze gasten klaarstaan.

krijgt u kwaliteit en een Rotterdamse no nonsense chef, die kookt met pure producten.

fred 7
fred 6

mijn Restaurant

Ik opende restaurant Fred in 2008 en kreeg een Michelinster in 2010, gevolgd door een tweede in 2014. Daarvoor had ik al ruim 20 jaar op sterrenniveau gekookt in andere zaken. Mijn ambitie voor de komende jaren is het gezonde bedrijf te blijven dat we zijn en nog een stapje beter te worden in wat we graag doen: onze gasten verwennen. Ik vind het heerlijk om mijn gasten te verrassen en om samen met het team elke avond weer tot een mooie prestatie te komen. 

Mijn restaurant is exclusief, bijzonder en stijlvol. Eyecatchers zijn het 4,5 meter lange kunstobject van leer met 24 karaats bladgoud en het nieuwe plafond met een meterslang lichtobject.

mijn Restaurant

Ik opende restaurant Fred in 2008 en kreeg een Michelinster in 2010, gevolgd door een tweede in 2014. Daarvoor had ik al ruim 20 jaar op sterrenniveau gekookt in andere zaken. Mijn ambitie voor de komende jaren is het gezonde bedrijf te blijven dat we zijn en nog een stapje beter te worden in wat we graag doen: onze gasten verwennen. Ik vind het heerlijk om mijn gasten te verrassen en om samen met het team elke avond weer tot een mooie prestatie te komen. 

Mijn restaurant is exclusief, bijzonder en stijlvol. Eyecatchers zijn het 4,5 meter lange kunstobject van leer met 24 karaats bladgoud en het nieuwe plafond met een meterslang lichtobject.

fred 7
fred 6