Erik de Mönnink

erik de monnink 6

"goed is niet genoeg, het kan altijd beter"

Ik geniet van lekker eten en mooie producten. Heerlijk plukken, maken, proeven, creëren van een smaakbeleving waarbij het product tot zijn recht komt.

Ervaringen heb ik bij gerenommeerde bedrijven opgedaan, waarbij de Swaen in Oisterwijk, en Cas Spijkers, mijn belangrijkste leermeesters waren. Hier was ik jaren sous chef van een grote brigade. Later, terug in het Oosten, in de bossen, de natuur, ben ik mij steeds door blijven ontwikkelen.

In 2004 begon ik als chef bij het nieuw geopende De Swarte Ruijter in Holten, waar ik vanaf 2006 met mijn vrouw de exploitatie hebben overgenomen. In de keuken van dit mooie pand, midden op Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug, is waar ik tot mijn recht kom.

Niet stil zitten, bijblijven, door ontwikkelen, nieuwe technieken proberen, maar altijd uitgaan van het product, dit is hoe ik werk. Dit leidde tot mijn meestertitel, een Bib Gourmand, en later tot de Michelinster.

Goed is niet goed genoeg, het kan altijd beter, en genieten van het leven, dat zijn mijn lijfspreuken.

Graslam, aardappel, aubergine, broccoli en mint.

Meesterkok titel en Michelinster.

langoustines en mooi brood.

Eten in een ongezellig restaurant.

streek en puur.

alle restaurants van les Patrons Cuisiniers.

plak bruin waldkornbrood met spinata romana en een kop thee.

Frankrijk, Italie (Alpen).

fietsen, race fiets en atb, koken.

Nummer 1!! Gedeeld geluk is dubbel geluk.

ik mijn restaurant huur.

Fietsen van de Stelvio.

Fietsen, kruiden/paddestoelen plukken/gezin/vrouw en kinderen.

erkenning en motivatie.

elke dag beter worden in wat ik doe.

ik een sportieve culinaire levensgenieter ben.

gaan we er voor en creëren we een culinair top event!

erik de monnink 8
erik de monnink 9

mijn Restaurant

De Swarte Ruijter in Holten.

Ik als Chefkok en SVH Meesterkok en mijn brigade zijn altijd op zoek naar het beste. Dat proeft u als u bij De Swarte Ruijter komt eten. Pure smaken, verrassende combinaties, ambachtelijk bereid.

Verse groentes en kruiden van eigen land, paddenstoelen uit het bos, ree van de Sallandse Heuvelrug. De zwarte brigade maakt er met een passend wijnadvies een totaal beleving van.

Voor zakenlunch,tijdloos diner, private dining of urenlang sfeervol tafelen, bij de Swarte Ruijter bent u op de juiste plek.

mijn Restaurant

De Swarte Ruijter in Holten, ik als Chefkok en SVH Meesterkok en mijn  brigade zijn altijd op zoek naar het beste. Dat proeft u als u bij De Swarte Ruijter komt eten. Pure smaken, verrassende combinaties, ambachtelijk bereid. Verse groentes en kruiden van eigen land, paddenstoelen uit het bos, ree van de Sallandse Heuvelrug. De zwarte brigade maakt er met een passend wijnadvies een totaal beleving van.

Voor zakenlunch, of tijdloos diner, private dining of urenlang sfeervol tafelen, bij de Swarte Ruijter bent u op de juiste plek.

erik de monnink 8
erik de monnink 9