egon van hoof

egon van hoof

egon van hoof 1

"Al vrij jong wist ik dat ik kok wilde worden"

Graag stel ik mij even voor. Mijn naam is Egon van Hoof, geboren en getogen in Amstelveen. Ik houd van de stad Amsterdam, nog altijd begint het te kriebelen zo gauw ik Amsterdam binnen rijd, het maakt mij energiek en creatief en dus voor mij de enige logische plek om een eigen restaurant te hebben. Al vrij jong wist ik dat ik kok wilde worden. 

Tijdens mijn koksopleidingen heb ik bij verschillende catering bedrijven en restaurantjes in Amsterdam gewerkt. Al snel kreeg ik de kans om bij de Oude Rosmolen in Hoorn te werken, een enorme stap en eentje die m’n leven heeft veranderd. In dat jaar heb ik een andere kijk op het vak gekregen en erg veel geleerd van Constant Vonk, waar ik hem nog steeds heel dankbaar voor ben. Na mijn vrij klassieke scholing, ben ik gaan werken bij Ron Blaauw, Vervolgens werd ik gevraagd om chef te worden bij Aan de Poel, hier hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken. In de 7,5 jaar volgend heb ik mezelf echt kunnen ontwikkelen en ontplooien als chef. De tijd bij Aan de Poel is één groot sprookje geweest, met als kers op de taart én kroon op ons harde werken 2 Michelin sterren binnen 3 jaar.

Na al deze ervaringen was ik toe aan een eigen restaurant. In september 2015 opende ik restaurant MOS in mijn stadje Amsterdam en het jaar erop (2016) werden we bekroond met een Michelin Ster. Een geweldige erkenning voor mij en het team, we werken elke dag keihard om onze Michelin Ster waardig te zijn. Ik ben ervan overtuigd dat we een top restaurant hebben met een klassieke basis, maar waar vooral de gast centraal staat binnen een unieke setting qua beleving, ligging en interieur.

Naast mijn passie en werk ben ik trotse vader van 3 super kids, houd ik van squashen, hardlopen en speelt muziek een grote rol in m’n leven.

tartaar van langoustine met kamille olie en ingelegde radijs.

die zijn er genoeg anders,  hou je het niet vol!

een goed gebakken stukje zwezerik.

koriander it is!

een weerspiegeling van mijn gedachtegang over het koksvak.

heb niet 1 favoriet.

yoghurt met vers fruit en granola.

tot nu toe Barcelona.

alles wat in Azië ligt.

sporten en muziek is een passie.

een maand door Zuid America te reizen.

een mooie waardering maar niet mijn rode draad.

nog jaren een mooi gevuld restaurant hebben dat blijft de mooiste waardering.

heeft u een top avond op een relaxte manier en waar u en uw gasten centraal zullen staan.

egon van hoof 3
egon van hoof 4

mijn Restaurant

MOS in Amsterdam, gelegen op het uiterste puntje van het IJdok met links in de verte de NDSM werf, rechts Amsterdam Centraal Station en aan het immer in beweging zijnde IJ is het uitzicht van MOS Amsterdam ronduit spectaculair te noemen. De Frans-internationale keuken van Mos Amsterdam gebruikt herkenbare producten, maar altijd geserveerd met een spannende twist en combinaties.

Het interieur van het restaurant is warm en verdeeld in intieme ruimtes, ingericht met elementen in de stijl van Parijs en Marrakech en heeft een wereldse uitstraling

mijn Restaurant

MOS in Amsterdam, gelegen op het uiterste puntje van het IJdok met links in de verte de NDSM werf, rechts Amsterdam Centraal Station en aan het immer in beweging zijnde IJ is het uitzicht van MOS Amsterdam ronduit spectaculair te noemen.

De Frans-internationale keuken van Mos Amsterdam gebruikt herkenbare producten, maar altijd geserveerd met een spannende twist en combinaties.

Het interieur van het restaurant is warm en verdeeld in intieme ruimtes, ingericht met elementen in de stijl van Parijs en Marrakech en heeft een wereldse uitstraling

egon van hoof 3
egon van hoof 4

mijn Restaurant

MOS in Amsterdam

Gelegen op het uiterste puntje van het IJdok met links in de verte de NDSM werf, rechts Amsterdam Centraal Station en aan het immer in beweging zijnde IJ is het uitzicht van MOS Amsterdam ronduit spectaculair te noemen.

De Frans-internationale keuken van Mos Amsterdam gebruikt herkenbare producten, maar altijd geserveerd met een spannende twist en combinaties.

Het interieur van het restaurant is warm en verdeeld in intieme ruimtes, ingericht met elementen in de stijl van Parijs en Marrakech en heeft een wereldse uitstraling