andré gerrits

"ik werd als jonkie van 21 jaar souschef"

Op mijn 16e begon ik al aan mijn professionele carrière als kok. Het met één Michelinster bekroonde Restaurant de Kromme Dissel, te Heelsum, was het startpunt. Na werkervaring te hebben opgedaan in de keukens van Ron Blaauw en Jan de Wit, keerde ik terug bij ‘de Dissel’. 

Ik werd als jonkie van 21 jaar souschef bij chef-kok Tonny Berentsen. Tonny heeft van mij een volwassen kok gemaakt. Zelf keuzes durven maken, zelf op je bek durven gaan en het vak onder de knie krijgen. Hij heeft mij dingen laten ervaren in plaats van laten doen. Door deze vrijheid kwam mijn creativiteit naar boven waar ik nu veel profijt van heb.

Na 5 jaar souschef in ‘de Dissel’ ging ik terug naar Ron Blaauw. Bij Ron kreeg ik de kans mijn culinaire vaardigheden naar een hoger level te trekken. Ron heeft mij leren werken op topniveau.

De ervaringen bij Tonny Berentsen en Ron Blaauw hebben mij gevormd tot een chef die werkt vanuit passie. Sinds de jaren ’80 is ‘t Amsterdammertje een begrip in de Gooi- en Vechtstreek. Het was één van de eerste brasseries in het land die een 3-gangen keuzemenu aanboden. In 2009 hebben ik en mijn vrouw Geneviève de zaak overgenomen.  

Het succes van ‘t Amsterdammertje berust op de gedrevenheid van mijn vrouw en mijzelf, maar zonder ons gepassioneerde en gedreven team, dat zich elke dag met evenveel bevlogenheid en teamgeest inzet, waren wij nooit zover gekomen. Hiervoor is het restaurant in november 2010 bekroond met een eerste Michelinster.

mijn vrouw en mijn kinderen.

soms te veel aan het werk was waardoor ik er niet altijd voor de kinderen kon zijn.

zwemmen met haaien.

elke dag beter willen worden.

krijg je Antilliaanse gastvrijheid.

andre gerrits 6
andre gerrits 1

mijn Restaurant

Ons restaurant ‘t Amsterdammertje is gevestigd in Loenen aan de Vecht in de prachtige monumentale oud-Hollandse boerderij waar prachtige werelden samen komen. Ik neem u, samen met mijn team mee in de werelden van de gastronomie, design, cultuur en vakmanschap. Ons restaurant is hip, vlot en voor iedereen toegankelijk. De sfeervolle, warme inrichting en de bijzondere selectie aan gerechten, brengen u snel in een ontspannen sfeer.

In ’t Amsterdammertje is het genieten met alle zintuigen! Hiervoor is het restaurant in november 2010 bekroond met een eerste Michelin ster.

mijn Restaurant

Ons restaurant ‘t Amsterdammertje is gevestigd in Loenen aan de Vecht in de prachtige monumentale oud-Hollandse boerderij waar prachtige werelden samen komen. Ik neem u, samen met mijn team mee in de werelden van de gastronomie, design, cultuur en vakmanschap. Ons restaurant is hip, vlot en voor iedereen toegankelijk. De sfeervolle, warme inrichting en de bijzondere selectie aan gerechten, brengen u snel in een ontspannen sfeer.

In ’t Amsterdammertje is het genieten met alle zintuigen! Hiervoor is het restaurant in november 2010 bekroond met een eerste Michelin ster.

andre gerrits 6
andre gerrits 1